Mi mindenben lehet hasznos a homok ereje?

Esztétikus felületek kivitelezése a homok által? Pontosan, ez a folyamat a homokfúvás vagy homokszórás. Mindenki egy szeretne szép sima, esztétikus felületre vágyik maga körül. Lehetséges akár smirgli segítségével is csiszolni, felülettisztítás alkalmazásával homogenizálni, azonban mégis a legjobb és legbiztosabb megoldásnak bizonyul a homokfúvás technológiája. Mi is pontosan ez a folyamat? A homokfúvás Budapest technológiának az alapját az képzi, hogy homokszemcséket vegyítünk sűrített levegővel egy úgynevezett homokfúvó tartályon belül, az ehhez szükséges fúvólevegőt  pedig egy légkompresszor biztosítja. A sűrített levegő gyors kiáramlása végett a homokszemcsék is felgyorsulnak és így alakul ki a homokfúvás folyamata.

Ezen felgyorsult keveréke a levegőnek és homoknak a homokfúvó tartályból kopásálló tömlőn keresztül áramlik el a rendeltetési helyéig. A tömlő végén van elhelyezve egy nagy kopás álló fúvóka, mely mozgatásával irányítható a kiáramló szemcsés levegő. A levegővel párhuzamosan felgyorsult szemcsék energiával telítettek.

Ezt az energiatöbbletet abban az esetben adják le, amikor a kezelt felülettel érintkeznek. Ezt az energiát remekül lehet alkalmazni mobil homokfúvás, homokszórás során is. Azt, hogy a szemcse milyen hatást gyakorol majd a felületre, nagy mértékben befolyásolja a szemcse formája, mérete és keménysége is.

A megrendelés helyszínére kitelepített homokfúvás folyamatához általában kvarchomokot alkalmaznak, de lehet más ásványi, kő vagy akár acél alapanyagú szemcséket is alkalmazni, sőt a legújabb technológia alapján akár műanyag vagy növényi eredetű szemcsék is lehetnek keverve a sűrített levegővel.

Homokszórás – Hol is alkalmazható?

A homokszórás, homokfúvás folyamatainak leggyakrabban alkalmazott területe a felületkezelés illetve a felülettisztítás. Ezen folyamatokat alkalmazhatjuk akár fém, kő, fa de még tégla felületein is!

A fémfelületek tisztítása a homokfúvás legelterjedtebb felhasználási területe, ilyen esetekben a fémes felületet leszünk képesek megtisztítani, a festéket vagy az oxidálódott réteget eltávolítani, de még a felülettisztítás folyamatát is kivitelezhetjük ezzel a technológiával, ha bevonatolásra vágyunk.

A kő és téglafelületek esetében a legtöbbször a kültéri szennyeződések eltávolítása végett szokás a homokszórás folyamatát alkalmazni. De ha ezen felületeket koptatni, antikolni vagy dekorálni szeretnénk, akkor is a homokfúvás lehet a legjobb megoldás részünkre.

Homokfúvás – Hogyan történik a folyamat a gyakorlatban?

Hogyan megy végbe a gyakorlatban a mobil homokfúvás a megrendelési helyszínen?

A helyszínre egy kisteherautóval és egy a sűrített levegő ellátását biztosító robbanómotoros csavarkompresszorral felszerelt utánfutóval érkeznek ki a folyamat elvégzésére szakosodott kollégák.

A kompresszor préslégtömlő alkalmazásával összekötésre kerül a homokfúvó-tartállyal. A homokfúvó-tartályt feltöltik a felületnek és a homokfúvás Budapest folyamatához megfelelő típusú szórószemcsével.

Az első lépés során mindig a próbafújással kezdik, amikor a megrendelő megnézheti, hogy az igényeinek megfelelő lesz-e a felület vagy nem. Ezt követően indul meg a nagy zajjal járó homokfúvás elvégzése.

Homokfúvás, homokfúvás Budapest, homokszórás, mobil homokfúvás, felülettisztítás kedvező árak mellett!