A homokfúvás kivitelezése – Ismerje meg szolgáltatásunkat részletesebben!

homokfúvás kivitelezése előtt a munkadarabot, valamint a tisztítani kívánt felületet előkészítjük, abban az esetben, ha ez szükséges. Munkadarabok esetében a menetes részeket a megfelelő eszközökkel védjük meg a sérülések ellen. Helyszíni munkák során a lábazatokat, épületek egyéb részeit minden esetben kitakarjuk.

A megfelelő előkészületek elvégzése után pedig a felületnek megfelelő szemcseszóró anyag kiválasztása következik. A homokfúvás folyamata közben különböző, de közel azonos szemcseméretű, szóróanyaggal koptatjuk a szennyeződésektől tisztítani kívánt felületet. A szemcséket a legtöbb esetben magas nyomású levegővel gyorsítjuk fel nagy sebességre, ezért a szóróanyag, tömegénél és sebességénél fogva csapódnak a tisztítandó felületbe.

A leggyakrabban alkalmazott homokszórás a sűrített levegős homokszórás. Ennek a során egy magas nyomású kompresszor termeli a sűrített levegőt. A homok, vagy egyéb szóróanyag egy zárt tartályból a sűrített levegő vákuumhatását kihasználva kerül a szórópisztoly segítségével a kezelt felületre.

Homokfúvás – Mihez alkalmazható?

homokfúvás alkalmazható akár rozsda eltávolítására fém felületekről, mint például az alkatrészek, karosszéria, felni. Továbbá a felülettisztítás festék eltávolítására is tökéletes megoldás, egyéb felületkezelésre is, mint a porfestés eltávolítása, szennyeződések, időjárás viszontagságai okozta szennyeződés által a felületek megtisztítása különböző szemcseszóró anyaggal.

Homokfúvás – Milyen előnyökkel jár?

homokfúvás Budapest és a mobil homokfúvás előnye, hogy nem alkalmazunk a folyamatok során vegyi anyagokat, mint például a felnik savba történő mártása során, ahol a porfestéket ilyen technológiával távolítják el. Ezáltal pedig elkerülhető az anyagok kémiai reakcióba lépése a kezelt felület anyagával. A homokfúvás folyamatával egy teljes mértékben fémtiszta felületet érhetünk el. Ez pedig nagyon fontos a porfestés, galvanizálás és más felület kezelési technológia megkezdése előtt.

Homokfúvás, homokfúvás Budapest, homokszórás, mobil homokfúvás, felülettisztítás kedvező árak mellett!