HOMOKSZÓRÁS

Homokszórás Budapesten és országosan a legjobb árakon!

ATMO HOMOKFÚVÁS KFT

Mi is az a homokszórás?

A homokszórás a szemcseszórásos eljárások közé tartozik. A technológia célja, hogy különböző finomságú, szórható, csiszoló anyagokkal bombázunk egy adott felületet. A homokfúvás segítségével a finom felületek durvábbá, durva felületek finommá tehetőek, valamint a csiszoló (jelen esetben homok) anyagok koptató hatása miatt a kezelt felületen megtapadt idegen anyagok, szennyeződések eltávolíthatóak legyenek.

Festett, vagy korrodált fém illetve beton felületek szennyeződéseinek eltávolítása különböző tisztasági fokozatokban. Betonfelületeken repedések feltárására, és a szennyeződések eltávolítására alkalmazzuk. Fémfelületeken korrodált felületek és szennyeződések eltávolítására használjuk. Kisebb tárgyak esetében a homokszórás egy szórószekrényben vagy szórókamrában történik. Ez azért fontos, hogy a szórási folyamat során a levegőbe kerülő szóróanyag és a kezelt felületről levált anyagi részecskék ne kerülhessenek a levegőbe.

A mobil homokfúvás technológia legfőbb előnye, hogy a segítségével oly módon munkáljuk meg a felületet, hogy nem használunk vegyi anyagokat, amelyek esetlegesen kémiai reakcióba lépnek a kezelt felület anyagával, megváltoztatva ezzel a kémiai és fizikai jellemzőit.

A technológiájának első hivatalos leírása Benjamin Chew Tilghman-től származik, aki 1870 október 18-án jegyeztette be a technológiát szabadalomként. A technológia során különböző, közel azonos szemcseméretű, szórható anyagokkal bombázzuk a kezelendő felületet.

homokszórás folyamán a sűrített levegőbe szemcsék kerülnek vegyítésre, amelyek a sűrített levegő áramlásának a hatására nagy sebességre gyorsulnak fel. A szemcsék és a sűrített levegő keveredése a homokfúvó tartályban zajlik, az ehhez szükséges fúvólevegőt pedig a légkompresszor fogja biztosítani.

A levegő-szemcse keveréke a homokfúvó tartályból kopásálló tömlőn keresztül fog eljutni a kezelőig. A kezelő pedig a tömlő végén rögzített jelentős kopás állóságú  anyagból készült fúvóka mozgatásával irányítja a kivitelezését. A felgyorsult szemcsék az energiájukat akkor adják le amikor az adott felülettel érintkezni fognak. Ezt az energiát a munkánk folyamán a fizikai behatásra, tehát felülettisztításra, kezelésre alkalmazzuk.

 

homokszórás, homokszórás Budapest, homokszórás árak

HOGYAN ZAJLIK CÉGÜNKKEL A HOMOKSZÓRÁS KIVITELEZÉSE?

Cégünk profi csapata korszerű, nagy nyomású kompresszorral végzi el a felület szennyeződésektől, vegyi anyagoktól való tisztítását és kezelését. Homokszórással szinte bármilyen felület tisztítható, ezzel festék és oxidréteg is maradéktalanul eltávolítható. A szemcséket általában magas nyomású vízzel, levegővel, vagy centrifugával gyorsítjuk fel nagy sebességre. A szemcsék, tömegüknek és a kezdősebességüknek megfelelően kisebb-nagyobb mikroszkopikus darabokat „szakítanak” le abból az anyagból amelynek nekicsapódnak.

Manapság a legelterjedtebb felülettisztítási technológia a sűrített levegős homokszórás. Ebben az esetben, egy magas nyomású kompresszor segítségével juttatjuk a szemcséket a tisztítandó felületre.

Kisebb tárgyak esetében a homokszórás folyamata egy szórószekrényben vagy szórókamrában megy végbe. Ez azért lényeges, hogy a homokszórási folyamat során a levegőbe kerülő szóróanyag és a kezelt felületről levált anyagi részecskék ne kerülhessenek a levegőbe.  A homok, egy hermetikusan lezárt tartályban van tárolva, ahonnan a kompresszor által keltett vákuumhatás kiszívja, majd egy szórópisztoly segítségével kijuttatja a kezelt felületre. A szórópisztoly szórófeje egy speciális, rendkívül kemény kerámia vagy tungszten-karbid anyagaból készül, hogy ellenálljon a szóróanyag koptató hatásának.

Cégünknél egész évben kedvező mobil homokszórás árak várják! Homokszórás Budapesten és országosan

ATMO HOMOKFÚVÁS KFT.

Miért hasznos a mobil homokszórás professzionális kivitelezése Budapesten és országosan is?

homokszórás egy számtalan területen alkalmazott felülettisztítási eljárás. A legtöbb esetben épületek, kőházak, kerítések, síremlékek, és bizonyos restaurálási munkálatok kivitelezése folyamán alkalmazzák.

A hatékonyságából adódóan rengeteg területen kiszorította a magasnyomású vízalapú tisztítást és vegyszeres eljárás kivitelezését is. Nem csak a mechanikailag kifejtett hatékonyságával, emellett a felület alakjának lekövethetőségéből adódóan is hatékonyabb eljárást biztosított. Hiszen ennek köszönhetően apróbb résekbe, nehezen hozzáférhető helyekre is könnyű megoldást biztosít a homokszórás Budapest eljárása.

Évekkel ezelőtt leginkább ipari méretekben alkalmazták ezeket a technológiákat. Azonban napjainkban már nagyon elterjedtek az ezzel foglalkozó kisebb homokszóró cégek, akik akár kisebb megrendelések teljesítésére is foghatók, akár mint a mi vállalatunk is. A homokfúvás Budapest szolgáltatás segítségével eltávolítható az összes létező bármilyn felületi szennyeződés, például a rozsda, festék, graffiti, vízkő, malter, időjárás okozta, és egyéb szennyeződések is.

Miért válassza cégünket ha homokszóró technológia használatára van szükséges?

Cégünk szolgáltatásainak a célja, hogy különböző finomságú, szórható, csiszoló anyagokkal bombázunk egy adott felületet. A homokszórás Budapest segítségével a finom felületek durvábbá, durva felületek finommá tehetőek. Emellett a csiszoló  anyagok koptató hatása végett a kezelt felületen megtapadt idegen anyagok, szennyeződések eltávolíthatóak legyenek. Vállalkozásunk nagy gondot fordít arra, hogy mindig a legmegfelelőbb technológiát, eszközt és szakembert alkalmazza. Rendelkezünk bármilyen feladat kivitelezéséhez szükséges összes tárgyi és személyi feltétellel, valamint referenciával is. Versenyképes árak mellett nyújtunk minőségi munkát, természetesen garancia vállalásával. Mobil homokfúvás gépparkunkkal az ország teljes területén vállalunk homokfúvásos felülettisztítást.

Cégünk több évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkezik a homokszóró technológiák alkalmazása területén. Minden munkánk során a legújabb technológiákat alkalmazzuk, profi és precíz csapatunk lépést tart a fejlődéssel. Munkáink során magas minőségű és tartós anyagokkal dolgozunk. Az évtizedek alatt szerzett tapasztalatunknak köszönhető, hogy mára precíz és pontos vezérlésű környezetbarát szóróanyagot és költséghatékony munkavégzést tudunk kínálni! Emellett gyors árajánlat készítést és munkavégzést vállalunk!

Reméljük, hamarosan Ön is az elégedett ügyfeleink közé fog tartozni.

Hívjon minket és kérjen árajánlatot, akár még ma!