Mikor ajánlott a homokfúvás alkalmazása?

homokfúvás alkalmazása egy olyan technológiai eljárás, amelynek folyamán nagy nyomású levegővel anyagszemcséket kevernek. És ezzel a szemcsesugárral szórják a munkadarabot.

homokfúvás Budapest területén alkalmas a korrodált felületek tisztítására, festés, porfestés, továbbá más felületkezelések előkészítésére. A kezelendő anyag minősége határozza meg a homokfúvás maximális sebességét, továbbá a szemcseanyag minőségét és a nagyságát is.

homokszórás zárt technológiája elsősorban rozsdátlanításra, régebbi festékek eltávolítására, és tisztításra használható módszer. A különböző méretű munkadarabok anyaga lehet akár fém, fa, műanyag, plexi, üveg vagy kerámia. A homokszórás folyamán könnyedén eltávolíthatjuk a rajtuk lévő szennyeződéseket, ennek köszönhetően a felület fém esetében fém tiszta lesz, és a fém visszanyeri eredeti állapotát, színét.

mobil homokfúvás szolgáltatásunk által előkészített munkadarabok tisztasága, egyenletessége, felületi érdessége nagyban befolyásolja a később alkalmazott felületkezelési folyamatok tartósságát.

Hogyan zajlik a homokfúvás?

Napjainkban a legelterjedtebb felülettisztítás technológia a sűrített levegős homokszórás. Ebben a helyzetben, egy magas nyomású kompresszor alkalmazásával juttatjuk a szemcséket a tisztítandó felületre. A homok, egy hermetikusan lezárt tartályban van tárolva, ahonnan a kompresszor segítségével keltett vákuumhatás kiszívja, ezt követően pedig egy szórópisztoly segítségével kijuttatja a kezelt felületre. A szórópisztoly szórófeje egy speciális, rendkívüli módon kemény kerámia anyagból készül, hogy ellenálljon a szóróanyag koptató hatásának.

Kisebb tárgyak esetében a homokfúvás Budapest területén egy szóró szekrényben vagy szóró kamrában zajlik. Ez azért lényeges, hogy a homokszórás folyamatunk során a levegőbe kerülő szóróanyag és a kezelt felületről levált anyagi részecskék ne kerülhessenek bele a levegőbe. Ebből adódik az is, hogy a homokfúvás egyáltalán nem egy veszélytelen eljárás, ugyanis a részecskék belélegzése súlyos betegségekhez, esetleg akár szilikózishoz vezethet. Abban az esetben, ha a kezelendő tárgy mérete nem teszi lehetővé a kamrában vagy szekrényben történő homokszórás folyamatát, akkor speciális védőfelszerelés viselése szükséges a homokfúvás során.

Mikor alkalmazható?

Az általánosan elterjedt nézet alapján, olyan helyzetekben alkalmazható a homokfúvás, amikor a fémfelületeket meg szeretnénk tisztítani a rozsdától, festékmaradványoktól és más szennyeződésektől. Az igazság az, hogy a legtöbb helyzetben emiatt fordulunk a homokfúvás technológiához, pedig rengeteg más területen is alkalmazható. Említettük, hogy a homokfúvás Budapest szolgáltatásunk során egy durva felület finomabbá tehető és ez megfordítva is igaz!

A mobil homokfúvás vagy felülettisztítás során a felület finomságát befolyásolja az alkalmazott szemcseméret, a szóróanyag keménysége a munkadarab anyagához viszonyítva, a behatási idő, továbbá a szóróanyagot kijuttató levegő nyomása is. Mindezekhez összességében a paramétereknek a pontos beállítása szükséges ahhoz, hogy az alkalmazási területnek és az igényeknek megfelelő felületet alakíthassunk ki a homokfúvás Budapest folyamatának a segítségével.

homokszórás alkalmazása esetében számolni kell azzal, hogy a kezelt felület vékonyabb lesz. Egy átlagos homokfúvás munka folyamán a kezelt felület réteg vastagsága lényegesen csökken, de ez az esetek túlnyomó többségében nem okoz gondot, ugyanis a munkadarab alapvető geometriai jellemzői csak nagyon kis mértékben változnak.

Felülettisztítás Budapest – Előnyei

 A felülettisztítás és mobil homokfúvás előnye, hogy nem alkalmazunk vegyi anyagokat. Ezáltal pedig elkerülhető az anyagok kémiai reakcióba lépése a kezelt felület anyagával, például egy alufelni esetében. A felülettisztítás szolgáltatásunk segítségével egy teljesen fém tiszta felületet érhetünk el. Ez elengedhetetlen porfestés, galvanizálás és más felület kezelési technológia megkezdése előtt.

Felületkezelés Fót – Milyen anyagok esetében alkalmazható?

homokfúvás bátran alkalmazható például fa, műanyag, üveg, fém, kő, tégla, cserék, bronz anyagok esetében is.

Homokfúvás, homokfúvás Budapest, homokszórás, mobil homokfúvás, felülettisztítás kedvező árak mellett!