MILYEN ESETEKBEN ALKALMAZHATÓ A HOMOKSZÓRÁS KIVITELEZÉSE?

A homokszórás általánosan elterjedt nézet szerint, olyan esetekben alkalmazható, amikor a fémfelületeket meg akarjuk tisztítani a rozsdától, festékmaradványoktól és egyéb szennyeződésektől. Az igazság az, hogy a legtöbb esetben emiatt fordulunk a felülettisztítás technológiához. Pedig számos más területen is alkalmazható.

Az általánosan elterjedt nézet szerint, olyan esetekben alkalmazható a homokszórás, amikor a fémfelületeket meg akarjuk tisztítani a rozsdától, festékmaradványoktól és egyéb szennyeződésektől. Az igazság az, hogy a legtöbb esetben emiatt fordulunk a homokfúvás technológiához. Pedig számos más területen is alkalmazható. Említettük, hogy a homokszórás során egy durva felület finomabbá tehető és megfordítva is! Erre két jellemző példát is említhetünk: az öntvények viszonylag durva felülete jelentősen finomítható homokfúvással. Továbbá a manapság nagyon divatos alumínium és rozsdamenetes acél tárgyak fényes, karcolódásra hajlomos felülete homogén, matt felületté alakítható.

Mikor elengedhetetlen a szolgáltatás?

A mobil homokfúvás során a felület finomságát befolyásolja az alkalmazott szemcseméret. A szóróanyag keménysége a munkadarab anyagához viszonyítva, a behatási idő valamint a szóróanyagot kijuttató levegő nyomása is. Mindezeknek a paramétereknek a pontos beállítása szükséges ahhoz. Hogy az alkalmazási területnek és az igényeknek megfelelő felületet alakíthassunk ki a homokfúvás szolgáltatás segítségével.

homokfúvás Budapest alkalmazása esetében számolni kell azzal, hogy a kezelt felület vékonyabb lesz. Egy átlagos homokfúvási munka során a kezelt felület réteg vastagsága 20-60 mikrométerrel csökken, ám ez az esetek túlnyomó többségében nem okoz gondot, hiszen a munkadarab alapvető geometriai jellemzői csak nagyon kis mértékben változnak.

Homokfúvás, homokfúvás Budapest, homokszórás, mobil homokfúvás, felülettisztítás kedvező árak mellett!