A HOMOKSZÓRÁS, HOMOKFÚVÁS, SZEMCSESZÓRÁS FOLYAMATAI

A szemcseszórás vagy homokfúvás Budapest a szemcseszórásos eljárások közé tartozik. A technológia célja, hogy különböző finomságú, szórható, csiszoló anyagokkal bombázunk egy adott felületet. A homokszórás segítségével a finom felületek durvábbá, durva felületek finommá tehetőek, valamint a csiszoló (jelen esetben homok) anyagok koptató hatása miatt a kezelt felületen megtapadt idegen anyagok, szennyeződések eltávolíthatóak legyenek.

homokszórás, vagy homokfúvás a szemcseszórásos eljárások közé tartozik. A technológia célja, hogy különböző finomságú, szórható,  csiszoló anyagokkal bombázunk egy adott felületet. A homokszórás segítségével a finom felületek durvábbá, durva felületek finommá tehetőek, valamint a csiszoló (jelen esetben homok) anyagok koptató hatása miatt a kezelt felületen megtapadt idegen anyagok, szennyeződések eltávolíthatóak legyenek.

szemcseszórás (homokfúvás) folyamata

A mobil homokfúvás technológia során különböző, közel azonos szemcseméretű, szórható anyagokkal bombázzuk a kezelendő felületet. A szemcséket általában magas nyomású vízzel, levegővel, vagy centrifugával gyorsítjuk fel nagy sebességre. A szemcsék, tömegüknek és a kezdősebességüknek megfelelően kisebb-nagyobb mikroszkopikus darabokat „szakítanak” le abból az anyagból, amelynek nekicsapódnak.

Manapság a legelterjedtebb homokszórásos technológia a sűrített levegős felülettisztítás. Ebben az esetben, egy magas nyomású kompresszor segítségével juttatjuk a szemcséket a tisztítandó felületre. A homok, egy hermetikusan lezárt tartályban van tárolva, ahonnan a kompresszor által keltett vákuumhatás kiszívja, majd egy szórópisztoly segítségével kijuttatja a kezelt felületre. A szórópisztoly szórófeje egy speciális, rendkívül kemény kerámia vagy tungszten-karbid anyagából készül, hogy ellenálljon a szóróanyag koptató hatásának.

Kisebb tárgyak esetében a homokszórás egy szóró szekrényben vagy szóró kamrában történik. Ez azért fontos, hogy a szórási folyamat során a levegőbe kerülő szóróanyag és a kezelt felületről levált anyagi részecskék ne kerülhessenek a levegőbe. Ebből következik, hogy a homokfúvás korántsem veszélytelen eljárás, hiszen a részecskék belélegzése súlyos betegségekhez, például szilikózishoz vezethet. Amennyiben a kezelendő tárgy mérete nem teszi lehetővé a kamrában vagy szekrényben történő munkát, úgy speciális védőfelszerelés viselése szükséges a munkálat során.

Homokfúvás, homokfúvás Budapest, homokszórás, mobil homokfúvás, felülettisztítás kedvező árak mellett!