Mobil homokfúvás árak, mobil homokfúvás Budapest

Mobil homokfúvás, mobil homokfúvás árak, mobil homokfúvás Budapest

  • Kezdőlap
  • Mobil homokfúvás, mobil homokfúvás árak, mobil homokfúvás Budapest
mobil homokfúvás

Mobil homokfúvás

A mobil homokfúvás kiváló megoldást jelent a fém-, fa- és kőfelületek tisztítására, kezelésére, a szennyeződések eltávolítására. Az időjárás, szmog és egyéb környezeti hatások miatt a felső rétegre rakódott rozsda, festék, vakolat, graffiti, moha megtisztításával megújul, megszépül a felület. Fémek esetén tökéletes fémtiszta felületet eredményez az eljárás. Fa felületeknél alkalmazható a fa erezetének kiemelésére, antikolásra. A tisztítás sűrített levegőbe vegyített homokszemcsékkel történik.

A homokszórás, vagy más néven homokfúvatás tecnikáját sok más néven is szokták emlegetni, sokszor tévesen. Sörétezés, homokolás, acélszórás fémszórás, holott a fémszórás például egy teljesen más tevékenység. A homokszórást nem csak fémekre alkalmazhatják, hanem téglára, betonra, cserépre is.
A szemcseszórás zárt technológiája elsősorban rozsdátlanításra, de régi festékek, szinterezések eltávolítására, tisztítására is alkalmazható.
A jó minőségű felületvédelem, mint például a festés, vagy a galvanizálás, alapja a megfelelő tisztítás. Ennek a leggyorsabb és legalaposabb módja a szemcseszórás, mobil homokfúvás, melynek során nagy nyomású levegővel koptató szemcséket fújunk a tisztítandó felületre, aminek hatására hatékonyan eltávolítható a szennyeződés, festék, valamint az oxidréteg. A tisztítandó tárgyak nehezen hozzáférhető részeit szinte lehetetlen más eszközzel megtisztítani, mobil homokfúvással azonban a felület legapróbb zugaiban is tökéletes eredményt lehet elérni. Homokfúvással szép, homogén felületet kapunk, mely fa, vagy kő tárgyak esetében már önmagában is látványos változást eredményez, fémek esetében pedig tökéletes alapot ad a további felületkezeléshez. A mobil homokfúvás nagy előnye, hogy nem hagy hátra a későbbi felületbevonást befolyásoló vegyi anyagokat. A mobil helyszíni homokfúváshoz használt szemcse a kvarchomok.
A homokszórás hatékonysága sok helyen kiszorította a magasnyomású vízalapú tisztítást és vegyszeres eljárást is. Nem csak mechanikai hatékonyságával, hanem a felület alakjának lekövethetősége révén is hatékonyabb eljárást biztosít, ez által apróbb résekbe, nehezen hozzáférhető helyekre is könnyű megoldást kínál.
A homokszórásos technológia a tisztítandó felülettől függően, ami kő, tégla, fa felület esetén négyzetméterenként kb. 11-22 kg, fémfelületeknél kb. 22-51 kg homokszemcse kerül felhasználásra, amit még megnövel a felületről eltávolított szennyeződött réteg súlya, ami például vakolateltávolítás estén nem elhanyagolható.

Mobil homokfúvás, mobil homokfúvás árak, mobil homokfúvás Budapest

Cikkek mobil homokfúvás témakörben
homokszórás

2019. 06. 25. 13:30

Esztétikus felületek a homok erejével? Igen, ez a homokfúvás

Esztétikus felületek a homok erejével? Igen, ez a mobil homokfúvás, homokszórás Mindenki szeretne szép sima, esztétikus felületeket maga körül. Lehet smirglivel csiszolni, felületkezeléssel homogenizálni, de mégis a legjobb és legbiztosabb megoldás a homokfúvás lesz számunkra. Mi ez a technológia? A homokfúvásos technológiának az alapja az, hogy homokszemcséket elegyítünk sűrített levegővel egy úgynevezett homokfúvó tartályban. A szükséges fúvólevegőt légkompresszor szolgáltatja. A sűrített levegő gyors kiáramlásának köszönhetően a homokszemcsék is felgyorsulnak. (Mobil homokfúvás)