Blog / A szemcseszórásos technológia előnyei

  • Kezdőlap
  • Blog / A szemcseszórásos technológia előnyei
A szemcseszórásos technológia előnyei

A szemcseszórásos technológia előnyei

A homokszórás vagy homokfúvás első és legfontosabb előnye, hogy a segítségével oly módon munkáljuk meg a felületet, hogy nem használunk vegyi anyagokat, amelyek esetlegesen kémiai reakcióba lépnek a kezelt felület anyagával, megváltoztatva ezzel a kémiai és a fizikai jellemzőit. A homokszórást követően a felület teljesen "fémtiszta" lesz, bármiféle idegen anyag visszamaradása nélkül.

A homokszórás vagy homokfúvás első és legfontosabb előnye, hogy a segítségével oly módon munkáljuk meg a felületet, hogy nem használunk vegyi anyagokat, amelyek esetlegesen kémiai reakcióba lépnek a kezelt felület anyagával, megváltoztatva ezzel a kémiai és a fizikai jellemzőit. A homokszórást követően a felület teljesen "fémtiszta" lesz, bármiféle idegen anyag visszamaradása nélkül. Ezen felül, a homokszórózott felület tapadása jelentősen megnő és homogén lesz, így porfestés, flokkolás, galvanizálás és más felület kezelési technológia alkalmazása előtt, érdemes a felületet szemcseszórással megtisztítani.

A homokfúvás további előnyei közé tartozik, hogy nincs szükség olyan anyagok alkalmazására, amelyeknek környezet- és egészségkárosító hatása van, hiszen a maga a homok (a szilícium-dioxid kvarc állapota) a természetben is nagy mennyiségben előfordul.

Bár a homokszórás nem tartozik a legolcsóbb technológiák közzé, mégis számos területen elengedhetetlen a használta, mivel a technika jelenlegi állása szerint még nincs versenyképes alternatívája.

Milyen anyagok esetében alkalmazható a homokszórás?

A homokszórást vagy homokfúvást az esetek túlnyomó többségében fémtárgyak esetében alkalmazzuk. Természetesen, lehetséges más anyagok homokszórózása is, mint például a fa, a műanyag és az üveg felületek (mattítás) is.